Alla inlägg den 1 juni 2007

Av Camilla - 1 juni 2007 16:47

Här är dom mina kära havreringar! Visst är ni sugna? :-)

Av Camilla - 1 juni 2007 09:49


Wokad mandelkyckling (4 port)

kycklingbröst 800 g

röd paprika 1 st

grön paprika 1 st

bambuskott på burk 100 g

olja 2 dl

cashewnötter eller skalad sötmandel 125 g (vi brukar ta cashew)

salt 1 tsk

peppar 2 krm


Sötsursås

olja 2 msk

finhackad lök 1 st

buljong (tärning+vatten) 4 dl

kinesisk sötsur sås 1 dl

potatismjöl 3-4 tsk

vitlökspulver 2-3 krm

sherry 2 msk (brukar vi strunta i)


Skär kyckling och paprika i små bitar, strimla bambuskotten. Värm oljan så att den ryker. Tillsätt kycklingen, grönsakerna, nötterna eller mandeln. Salta och peppra. Låt fräsa högst 5 min. Låt det rinna av i en sil.


Värm oljan till såsen i en kastrull. Fräs löken utan att den tar färg. Fyll på buljong. Smaksätt med den sötsura såsen och oljan. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Blanda vitlökspulver och lite sherry. Häll till sist i detta. Lite socker och vinäger kan tillsättas om man vill ha såsen mer sötsur. Häll sedan i kött- och grönsaksblandningen och låt allt bli varmt.


Servera ris, soja och chilisås till.

Av Camilla - 1 juni 2007 09:29

Sitter här och följer jakten på "den jagade" på mixmegapol, spännande :-) Kl 10 kan jag hämta sista hemtentan, för den här kursen, på nätet. Ska väl börja med den lite smått.


Ikväll ska vi laga kycklingwokgrytan som vi bjöd på på nyår (2005). Tror att vi äntligen kan äta den utan att äcklas totalt haha Var nämligen 4 st av 6 som spydde upp den det nyåret :-P Hälften av de gjorde det synligt, på balkong och i badkar haha What a night! Men då hade vi räkor i för Kajsas skull som är vegetarian, fast det "egentligen" ska vara kyckling. Det kanske gör det lättare :-) För den är ju så god!


I eftermiddag ska jag träffa Azra efter att hon har jobbat. Blir nog en liten promenad. Soligt idag ju...men det blåser en del!


I helgen vill jag sola, shoppa och gå på bio :-D






Ovido - Quiz & Flashcards